Utilizarea Plugin-ului de Import Receptii Metro

Pentru a utiliza Plugin-ul de Import Facturi XML Metro se vor efectua urmatorii pasi :

1. Se deschide fisierul XML utilizand un browser sau orice alt program compatibil.

2. Dupa deschiderea fisierului XML, se urmaresc liniile OrderEntry-LineItems , acestea reprezantand fiecare articol de pe factura impreuna cu detaliile aferente(codul articolului, descrierea articolului, unitatea de masura, cantitatea, pretul de achizitie, valoarea de achizitie, valoarea tva-ului) ce se vor regasi in receptia din SmartCash Shop. Detaliile sunt exemplificate in imaginea de mai jos :

Liniile importante din XML-ul prezentat mai sus sunt urmatoarele: ArticleNumber reprezentand codul de bare al articolului, ArticleDescription reprezentand descrierea articolului, Pack reprezentand unitatea de masura, NetPrice reprezentand Pretul de Achizitie, TotalNetPrice reprezentand valoarea de achizitie, iar VatAmount reprezentand valoarea tva-ului pentru fiecare articol.

3. Dupa familiarizarea cu factura de tip XML, urmatorul pas este sa adaugam fiecarui articol din SmartCash Shop codul si unitatea de masura din fisierul ce se doreste importat.

4. Dupa ce ati asociat toate codurile de bare din fisierul XML (inclusiv unitatile de masura de aprovizionare corespondente) articolelor corespunzatoare din catalogul de articole SmartCash Shop, se ruleaza plugin-ul, se apasa butonul Selecteaza, se alege fisierul dorit pentru import, apoi se apasa butonul Continua.

5.  Se selecteaza furnizorul si operatorul din listele Sursa Aprovizionare si Operator Receptie Marfa ale plugin-ului, apoi se apasa butonul Continua.

Atentie! Operatorul selectat in acest pas trebuie sa fie identic cu cel cu care va autentificati in SmartCash Shop si sa nu aiba nici o receptie in desfasurare.

6.  Pasul final este importul receptiei de pe factura XML, se verifica statusul, iar in cazul in care acesta indica mesajul Pregatit pentru import bon livrare, se poate apasa butonul Importa. Se vor incarca toate articolele, iar daca au fost respectati pasii anteriori, statusul va indica mesajul Import realizat cu succes!

Daca un articol nu a fost gasit in catalog, plugin-ul va stopa importul si nu va importa nici o linie, afisand un mesaj de eroare. Se va deschide automat un fisier cu denumirea ErrImpBl.csv, unde se vor regasi toate articolele invalide din factura XML.

Dupa cuplarea articolelor care au cauzat eroare cu articolele din catalogul propriu, repetati operatia de import.